Keyboard Maestro – Anmeldelse og mulighed for at købe med 20% rabat

Jeg har opdaget et program, som meget hurtigt er blevet et af min favorit programmer til min Mac. Det hedder Keyboard Maestro og er lavet af Stairways Software.

 

Dette er deres egen beskrivelse af softwaren:

Keyboard Maestro is a powerful macro program for Mac OS X. With Keyboard Maestro you can design your own shortcuts and trigger them at any time, you can navigate through running applications and open windows with Program Switcher, and you can work with an unlimited number of clipboards – all by pressing simple keystrokes.

Og det nemmeste er nok at beskrive det som et macro-program til Mac OS X. Men modsat f.eks. macroer i Word eller Actions i Photoshop, så virker dette på tværs af alle programmer.

 

Hvorfor syntes jeg så det er så fedt? Fordi du nemt kan automatisere nogle manuelle rutiner og programmet erstatter andre programmer jeg tidligere har brugt.

 

Jeg har brugt Keyboard Maestro til f.eks:
Oprettelse af brugere i web-baseret system udfra fil i Excel: Jeg optog en oprettelse af bruger, hvor jeg kopierede fra Excel og kopierede til Firefox for at automatisk at udfylde bruger-oplysninger. Det kodeord, som blev auto generet i Firefox blev så kopieret tilbage i Excel.

Skrmbillede_2011-01-06_kl


Store tekstændringer i et tekstfelt i InDesign:
Her blev et tekst-felt og indhold automatisk manipuleret i InDesign til at slette og tilføje det tekst, som skulle til.

Generele tekstudvidelser:
Hvis jeg skriver “pft” så bliver det automatisk erstattet af “På forhånd tak.”. Og “/o” bliver automatisk til ” /Ordrenr. 110″. Dette er nogle ting, jeg skriver jævnligt og derfor letter det min hverdag. Sådanne tekstudvidelser kan også sættes til kun at gælde i bestemte programmer.

0skrmbillede_2011-01-06_kl

Åbne netværksdrev: Jeg har lavet et applescript, der åbner de drev, jeg skal bruge på mit arbejde. Det applescript bliver så aktiveret ved at jeg trykker en bestemt tastatur-genvej. Ligeledes åbnes et netværksdrev på mit hjemmenetværk, når jeg åbner Picasa.

1skrmbillede_2011-01-06_kl

 

Skjul andre programmer og aktivere Finder: For hurtigt at komme ud til Finder, har jeg nu en tastaturgenvej til at skjule alle andre programmer og kun se Finder.

2skrmbillede_2011-01-06_kl

 

Der er også indbyggede muligheder for at styre iTunes, lukke programmer, manipulere indholdet af clipboard og meget mere.
Samtidig kan du starte en optagelse og alle tastetryk og museklik vil blive optaget. Disse kan så senere afspilles og manipuleres.

 

Køb med rabat
Eftersom jeg har købt programmet har jeg fået et link, som giver 20% rabat, hvis programmet købes gennem dette link:
http://www.stairways.com/action/kmdiscount?REF3YMK

 

Med 20% rabat er prisen ca. 170 kr. Og de penge er efter min mening givet godt ud.
Har du lyst til at prøve programmet først, så er det muligt at hente en trial fra http://www.stairways.com.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: