Drupa 2012

Drupa 2012
Jeg er netop kommet hjem fra Drupa 2012, som er en messe med fokus på den grafiske branche. Det er alt fra trykmaskiner, digital print, trykplader, fræsemaskiner, storformatprint, software og en masse andet. Messen bliver holdt i Messe Düsseldorf i Tyskland.

En rigtig spændende tur med mange nyheder og spændende udstillere. Mit fokus var primært software og websystemer til trykkerier. Jeg vil skrive lidt om, hvad jeg så samtidig krydret med billeder. 
Vi var 4 mand afsted fra mit arbejde (Silkeborg Bogtryk | Skabertrang) og kørte søndag formiddag mod Dorsten, hvor vores hotel lå. Dorsten området er åbenbart et sted, hvor der bliver dyrket mange asparges og det var lille højtid for det. Så menuen på hotellet indeholdt mange retter med asparges. 
Img_3513
Oppustelig aspargesmand på en mark.

Mandag morgen kørte vi så til Düsseldorf og messen. Der var ikke så mange mennesker denne mandag, hvilket var rart, da det gav bedre plads ved standene.
Img_3532
Min billet.

Img_3534Img_3531
Billeder udenfor hallerne.

Img_3533
Enfocus’ stand.

Min første aftale var hos Enfocus, hvor jeg ville vide mere om Pitstop Server og Switch, som er automatiserings software, jeg allerede bruger i dag. Men der var lige kommet nye versioner og der var mulighed for at se disse og stille nogle uddybende spørgsmål. De store nyheder i dette software er muligheden for at preflighte pdf-filerne med variabler, så preflighten bliver mere intelligent. Det bliver spændende at komme til at arbejde med. 
Jeg var også forbi Callas stand. De laver også software til at tjekke og bearbejde pdf-filer. De har et spændende produkt ved navn PdfToolbox. Udover preflight kan dette program også udskyde, dele opslag op i enkelt sider, flatten gennemsigtighed og meget meget mere. Et yderst interesant produkt. 
Img_3530Img_3528Img_3529Img_3527Img_3526
Billeder fra Cique du Soleils optræden.

Det næste var en tur forbi Xerox. Her blev vi præsenteret for forskellige digitale trykmaskiner. En interesant funktion på en var muligheden for at trykke klar lak. Der var også kommet forbedringer, som automatisk registrering og farvekalibrering på nogle af de nye maskiner. Xerox er hovedsponsor af Cirque du Soleil, så de var også på standen for at optræde. Det var imponerende. 
Img_3514Img_3515
HPs bud på en inkjet maskine.
Generelt for alle producenterne af digital udstyr var at de havde alle en stor inkjet maskine, som kunne køre ca. 60.000 A4 i timen. Kvaliteten var væsentligt bedre end sidste Drupa. 

Elpical
Elpical behandlede billeder før og efter.

Elpical havde en mindre stand på messen og dem havde jeg også et møde med. De laver software til automatisk at optimere billeder med skarphed, kontrast, blå himmel, hudtoner osv.. Softwaren hedder Organic Imaging. Det var et imponerende stykke software og noget som kan bruges allerede i dag. 
Img_3525
Img_3524
Landas trykmaskine.

Det blev også introduceret en ny form for trykmaskine fra Landa. Manden bag er den samme som bag Indigo teknologien. De havde 6 maskiner med på messen. Eftersigende skulle 2 af dem køre, men vi så ikke nogle. Teknologien bag er noget med at bruge nano-blæk partikler som bliver overført til papiret. Maskinerne er udformet anderledes end andre trykmaskiner. F.eks. bliver de betjent på en kæmpe touch-skærm. Selve maskinen blev åbenbart bygget af Komori. Det var ikke muligt at få nogle trykprøver. De var alle i glasmontre. Og maskinen kunne først leveres om ca. 18 måneder. For at komme på listen som modtager af en af de første skal du så også lige betale 10.000 Euro. 
Der var en del hype om denne teknologi. 
Den sidste aftale jeg havde var med PTI. De laver forskelligt software til variabel data print og bestilling af tryksager og andet via internettet. Jeg var specielt interesseret i deres Marcom Central software, som er en tryksagsbutik på nettet. Jeg havde meget svært ved at finde spørgsmål og krav, hvor fremviseren sagde at det ikke kunne lade sig gøre. 
Ellers så resten af holdet på digital print fra Canon og Konica Minolta. 
Der var også en masse udstillere med efterbehandlingsudstyr og andre ting, som jeg ikke umiddelbart kunne se skulle bruges i den grafiske branche. 
Det var spændende at være afsted og se hvad der sker i min branche. 
Diverse billeder fra Messen:
Img_3523
Img_3522
Img_3521
Img_3520
Img_3519
Img_3516
Img_3518
Img_3517

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: